0344 - 667 693 info@malifestyleclub.nl

Wereld Alzheimerdag/ Be Active day 21 september 2022

Be Active day in Tiel op Wereld Alzheimer dag
Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met dit jaar als thema ‘Samen op pad’. Eigenaar Mahmut Artan van MA Lifestyle club in Tiel steunt de regionale afdeling van Alzheimer Nederland, Rivierenland ook dit jaar weer, uiteraard samen met zijn team. Het thema valt dit jaar mooi samen met Be Active Day, een landelijke open dag van de fitnessbranche in het kader van de Europese Week van de Sport.

 

Be Active 
Wie denkt aan fitness, denkt vaak aan het klassieke beeld van krachttraining met zware gewichten. Maar fitness is véél meer dan dat! Fitness kan waar, wanneer en met wie je wilt. Daarnaast is fitness niet gebonden aan leeftijd, je kunt op elk moment starten! Fitness is niet voor niets de meest beoefende sport van Nederland, al 3 miljoen mensen doen wekelijks aan deze laagdrempelige vorm van sport.  Er is keuze uit een gevarieerd aanbod aan activiteiten, maar op deze dag wordt de nadruk gelegd op de diverse groepslessen van Les Mills.

Les Mills
Er zijn diverse lessen die allemaal hun eigen focus hebben. Ga je voor conditie, kracht, balans, een stukje stress release of voor een mix hiervan? Alles is mogelijk. Het fijne van deze lessen is dat ze voor iedereen mogelijk zijn om te volgen. Iedereen kan op zijn/ haar eigen niveau meedoen. Er is keuze uit de Les Mills lessen Bodybalance, Bodyjam, Bodypump en Bodycombat. Daarnaast worden er nog veel andere lessen gegeven bij deze sportclub. 

Het belang van bewegen
Veel onderzoek laat zien dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Dat is niet vreemd, aangezien bewegen ontzettend gezond is voor de hersenen. Bewegen is dus erg belangrijk. Bovendien is het een uitstekend middel om stress kwijt te raken en de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Men vermoedt dat beweging de doorbloeding van de hersenen en de productie van nieuwe zenuwcel verbindingen stimuleert. Als je altijd al lichamelijk actief was, kun je daar het beste mee doorgaan zolang dit mogelijk is. Als dit moeite begint te kosten, kun je ook overstappen op fysiek minder belastende activiteiten.

Deelnemen en doneren 
Wil jij ook ervaren wat fitness voor jou kan betekenen, welke activiteit bij jou past en door jouw deelname en donatie een bijdrage leveren aan meer geld en aandacht voor Alzheimer en andere vormen van dementie? Doe mee met Be active day!

Op deze dag is iedereen welkom om te komen sporten. Ben je nog geen lid, dan ontvang je deze dag bovendien een weekpas, waarmee je één week lang gratis kunt sporten bij MA Lifestyle club en een gratis Healthcheck laten uitvoeren. In ruil daarvoor ontvangen wij graag je donatie. Ook leden worden gestimuleerd familie en vrienden uit te nodigen en natuurlijk om te doneren.Tijdens deze dag zijn er bovendien gesponsorde goodiebags te koop. 

MA Lifestyle club is op 21 september open van 08.00 tot 23.00 uur en gevestigd aan de Lutterveldweg 3 in Tiel.

Deelnemen aan de Les Mills lessen, maar ook aan de energieke dansworkout Zumba en pole fitness kan tijdens deze avond. Het avondprogramma start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 08.00 - 23.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 21.00 uur

Zondag: 09.00 - 18.00 uur

Locatie

Lutterveldweg 3

4005 LD Tiel

0344 - 667 693

info@malifestyleclub.nl

Kinderoppas

Wij bieden kinderoppas op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 - 11.00 uur

KVK nr.63734664 / ALGEMENE VOORWAARDEN

Shares
Share This