0344 - 667 693 info@malifestyleclub.nl

Personal training op hogere leeftijd? Zeker doen!

‘Niet meer vallen, makkelijker opstaan, mijzelf beter voelen en graag ook wat kilo’s afvallen.’ Dat vertelde Cor (leeftijd 77 jaar) in het intakegesprek aan personal trainer Mahmut. ‘Voor mij is het belangrijk om in het dagelijkse leven zo goed mogelijk te kunnen functioneren.’
Met zijn ruime ervaring en expertise van o.a. medisch fitness heeft Mahmut alle kennis in huis om samen met Cor richting deze doelen te gaan werken. Na het opstellen van een plan van aanpak zijn de heren samen aan de slag gegaan.

Om het vallen te verminderen wordt er gewerkt aan balans. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Bosu bal. Dit is een halve bal, opgeblazen met lucht. De oefeningen die daarop worden gedaan, trainen de flexibiliteit en de balans. Bij de start van het personal trainingstraject van Cor was dit een grote uitdaging, maar inmiddels heeft hij al goede resultaten bereikt. Inmiddels kan hij ruim 1 minuut in balans blijven staan en doet hij ook diverse andere oefeningen op deze wiebelbal.
‘Laatst was ik thuis en dacht ik even dat ik weer zou vallen, maar het lukte nu prima om mijzelf te corrigeren en te blijven staan,’ aldus Cor. ‘Dit is echt een goede verbetering, want vallen op mijn leeftijd geeft wel risico’s op erg vervelend letsel.’

‘Mahmut heeft ook een oefening waarbij ik ga zitten en weer opsta met gewichten in mijn handen. Daarmee train ik mijn beenspieren, waardoor het opstaan nu ook makkelijker gaat. Na de oefeningen doe ik nog een rondje fitness, waarbij ik diverse apparaten gebruik. Hiermee bouw ik mijn spiermassa op en werk ik ook aan het verminderen van mijn gewicht.’

Mahmut vertelt: ‘Cor is via zijn zoon Michel bij mij terechtgekomen. Michel volgt al langer personal training bij mij.’
‘Ik vind de samenwerking tussen Cor en mij erg fijn. Het is mooi om te zien hoe hij aan zichzelf werkt om zo fit mogelijk te worden en daarbij ook goed resultaat boekt. Hij is in 1 maand tijd één kilo aan spiermassa gegroeid en zijn vetmassa is met 2% afgenomen. Ik ben erg trots op hem.

Op de vraag of het niet vreemd is dat iemand van 77 jaar nog sport geeft Mahmut resoluut aan dat dit niet het geval is. ‘Sporten is voor iedereen super belangrijk en wat voor de één een kleine stap is, kan voor de ander aanvoelen als een berg die beklommen moet worden. Hier wordt niemand vreemd aangekeken.’
‘Ik werk erg graag met ouderen, omdat ik deze groep in een maximaal mogelijke conditie wil krijgen, om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van het leven.’

Ken jij ook een ouder iemand die baat zou hebben bij een personal trainingstraject? Maak deze mogelijkheid bekend. Wij gaan graag met hen in gesprek om te luisteren naar de wens en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zijn er lichamelijke klachten of beperkingen? Daar wordt altijd rekening mee gehouden.

De voordelen van sporten op hogere leeftijd
Spiermassa opbouwen op hogere leeftijd draagt bij aan een lichaam dat robuuster is, beter (pijnvrij) kan bewegen, fitter is en op mentaal en sociaal gebied voordelen biedt.
*Sterkere botten, gewrichten en spieren. Dit maakt je lichaam meer robuust.⁣
*Toename mobiliteit en flexibiliteit.
*Betere houding aanleren voor activiteiten.⁣
*Een betere basisconditie wanneer je weinig beweegt.
*Minder snel buiten adem raken bij inspanningen zoals traplopen.⁣

Gezondheidsvoordelen
*Revalidatie. Sneller van pijn en blessures afkomen.
*Verbeterde coördinatie.
*Effectief voor valpreventie .
⁣*Verlaagd risico op welvaartsziekten.
*Slaapkwaliteit neemt toe⁣.
*Fitter voelen.⁣⁣

Proefles personal training

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 08.00 - 23.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 18.00 uur

Zondag: 09.00 - 18.00 uur

Locatie

Lutterveldweg 3

4005 LD Tiel

0344 - 667 693

info@malifestyleclub.nl

Kinderoppas

Wij bieden kinderoppas op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 - 11.00 uur

KVK nr.63734664 / ALGEMENE VOORWAARDEN

Shares
Share This