0344 - 667 693 info@malifestyleclub.nl

Lex, powerlifter

Powerliften is niet iets waar je als eerste aan denkt als je een sport wil gaan beoefenen, dus wij waren benieuwd hoe MA Lifestyle club lid Lex van Haaren met het powerliften in contact is gekomen. Een mooie aanleiding om Lex op onze Health check analyse apparaat te zetten, hem deze vraag te stellen en daarnaast nog wat andere informatie van hem te krijgen.

“Mijn pa en oom zijn ook powerlifters, dus voor mij was deze sport geen onbekend iets. Ik ben daardoor ook met deze sport begonnen.” Powerliften is een krachtsport waarin drie verschillende bewegingen zijn opgenomen, namelijk squat, benchpress en de deadlift. Vanaf het begin was het al wel duidelijk dat ik er talent in heb.

In deze sport draait alles om maximale kracht. Het gaat erom een zo groot mogelijk gewicht omhoog te krijgen met één explosieve herhaling. Het is hierbij erg belangrijk te weten wat je doet, want een juiste techniek is belangrijk om blessures te voorkomen.
Mijn doel is om nog sterker te worden en in een volgende gewichtsklasse terecht te komen.

Vorig jaar drukte Lex bij onze Legpress challenge 667 kilo weg! Hij is Nederlands junior kampioen Powerliften en doet deze week mee aan het Europees junior powerlifting kampioenschap in Polen.
“Om op dit niveau te kunnen sporten, moet je keuzes maken. Nu in deze periode betekent dat bijvoorbeeld dat even helemaal losgaan in het carnavals gebeuren geen optie is. Alcoholische drankjes daar doe ik nu niet aan mee en ik let ook goed op wat ik eet. Verder volg ik een goed trainingsprogramma en zorg ik voor voldoende rust.”

Lex, vertel eens waarom moeten wij ook gaan powerliften?
“Dat is heel eenvoudig; winnen is kicken!”

De uitkomst van de Health check van Lex was prima. Dat was geen verrassing. Hij heeft een lichaams spierpercentage van 54% en heeft een basaal metabolisme (hoeveelheid energie die het lichaam dagelijks in rusttoestand verbrandt) van 2259kcal. Dat is hoog.

Wij wensen Lex heel veel succes toe in Polen! Jullie ook?

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 08.00 - 23.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 18.00 uur

Zondag: 09.00 - 18.00 uur

Locatie

Lutterveldweg 3

4005 LD Tiel

0344 - 667 693

info@malifestyleclub.nl

Kinderoppas

Wij bieden kinderoppas op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 - 11.00 uur

KVK nr.63734664 / ALGEMENE VOORWAARDEN

Shares
Share This