0344 - 667 693 info@malifestyleclub.nl

Actief blijven is de beste optie

Vandaag treffen we Melis aan in de gym, druk bezig met zijn fitness programma.
Melis is 77 jaar en trouw lid van MA Lifestyle club. Helaas heeft hij de diagnose COPD gekregen en is inmiddels in fase 3 van deze ernstige aandoening beland. Fase 3 betekent dat hij nog maar maximaal 50% longfunctie heeft en extra gevoelig is voor infecties.
Voor Melis betekent dit o.a. dat hij tijdens het bewegen vaak tijd nodig heeft om op adem te komen.

Melis is geen type voor ‘thuis achter de geraniums’ en komt nog altijd 3x in de week sporten.
Mahmut begeleid hem en samen fine-tunen zij geregeld het fitness programma, zodat het een efficiënt en effectief programma blijft.

Afgelopen periode is Melis een aantal maal geopereerd en het bleek dat hij daar toch wel heel snel van herstelde. De specialist vertelde hem dat een goede conditie hebben voordat je geopereerd wordt het herstelproces na een operatie positief beïnvloed.

 

Op verzoek van een aantal senioren is er sinds kort iedere woensdagmorgen van 9:00 tot 10:00 uur een groepsfitness les die door Mahmut begeleid wordt. Ook Melis doet hieraan mee. Mahmut bied hierbij iedereen opties aan die persoonlijk en haalbaar zijn.
Dat is erg fijn, want anders lukt het niet, aldus Melis.

Kortom, sporten is zeker niet makkelijk voor Melis. Het is een uitdaging die hij iedere keer aangaat en met succes, op zijn eigen niveau volbrengt.

Het is erg belangrijk als je COPD hebt om voldoende te blijven bewegen. Je traint je spieren en bent minder vatbaar voor plotselinge aanvallen van verergering van de klachten (een longaanval). Je krijgt ook een betere conditie waardoor je minder snel moe bent en sneller herstelt van bijvoorbeeld griep.
Mooi om te zien hoe Melis het maximale haalt uit wat er mogelijk is. Dat doet hij super goed. Alweer een MA lid waar wij erg trots op zijn. 👍🏻

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 08.00 - 23.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 21.00 uur

Zondag: 09.00 - 18.00 uur

Locatie

Lutterveldweg 3

4005 LD Tiel

0344 - 667 693

info@malifestyleclub.nl

Kinderoppas

Wij bieden kinderoppas op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 - 11.00 uur

KVK nr.63734664 / ALGEMENE VOORWAARDEN

Shares
Share This