0344 - 667 693 info@malifestyleclub.nl

Sportblessures voorkomen? Tips van de fysiotherapeut

Sportblessures zijn erg vervelend. Heb je een sportblessure, dan kan je in ieder geval niet datgene doen, dat je graag zou willen doen. Lekker sporten dus.
Sportblessures zijn echter goed te voorkomen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

1. Een goede warming up

Het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Sportblessures voorkom je door een goede warming up. Wanneer je lichaam op de juiste manier is opgewarmd, is de kans op een blessure kleiner.

2. Goede schoenen

Per sport heb je verschillende kleding en ook schoenen nodig. Goede schoenen zorgen ervoor dat de schokken die je lichaam opvangt worden verminderd.  De dempende werking van de vering in de schoenen kunnen veel blessures voorkomen. Bij de ene sport heb je meer demping nodig dan bij de andere, vergelijk bijvoorbeeld hardlopen met fitness. Voor een goed advies voer schoeisel kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerde sportwinkel. Zorg dus voor goed sportmateriaal, dit helpt je om blessurevrij het sportseizoen in te gaan.

3. Goede training
Een goede training is belangrijk om je doelen te realiseren. Wil je afvallen, je conditie verbeteren of kracht opbouwen? Elk doel heeft een andere training en elke sport heeft een andere trainingsopbouw. Zorg ervoor dat je een goede coach of trainer hebt om je de eerste maanden te begeleiden. Ga je voor het eerst hardlopen sluit je dan aan bij de plaatselijke beginners groep en ga je fitnessen neem dan voor een paar uur een personal trainer. De coaches en trainers kunnen je tips en adviezen geven om veilig en verantwoord te kunnen trainen en het sporten dus leuk te houden. Want plezier hebben in je sport is de belangrijkste motivatie om het vol te houden en te blijven doen!
Mocht je ondanks deze tips toch last krijgen van pijn of enige bewegingsbeperkingen, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut.

Met ingang van 1 september 2024 heeft MA Lifestyle club een fysiotherapeut in het team opgenomen.
Wil je kennismaken of heb je een vraag of een behandelverzoek?
Neem dan contact op met Mark Doeland, MA Lifestyle club fysiotherapeut via info@malifestyleclub.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 08.00 - 24.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 18.00 uur

Zondag: 09.00 - 18.00 uur

Locatie

Lutterveldweg 3

4005 LD Tiel

0344 - 667 693

info@malifestyleclub.nl

Kinderoppas

Wij bieden kinderoppas op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 - 11.00 uur

KVK nr.63734664 / ALGEMENE VOORWAARDEN

Shares
Share This